Parazitológia

Az embert fenyegető fertőző betegségek 75%-a állati eredetű. Termékeinek segítségével a Ceva is harcol azon betegségek terjedése ellen, amelyek kórokozói vadon élő vagy háziállatok közvetítésével fertőzhetik az embert.

A külső élősködők, pl. bolhák, kullancsok, igazi szúnyogok, lepkeszúnyogok, tetvek, atkák betegségek kórokozóit adhatják át az embernek, kutyának,macskának vagy más állatoknak. Az ilyen élősködőket vektoroknak nevezzük, az általuk terjesztett betegségeket pedig vektor közvetítette betegségeknek. A szívférgesség, Lyme borreliosis és a nyugat-nílusi láz csak három a külső élősködők által terjesztett betegségek közül.
A kizárólag állatorvosoknál kapható VECTRA® termékcsalád tagjai innovatív hatóanyagainak és kiszerelésüknek köszönhetően védelmet nyújtanak a kutya és a macska legfontosabb külső élősködői ellen. VECTRA® 3D három hatóanyagot tartalmaz: egy innovatív, gyorshatású inszekticidet, a dinotefuránt, egy akaracid-inszekticid hatóanyagot, a permethrint és egy rovarnövekedésgátlót, a pyriproxifent. A VECTRA® FELIS két hatóanyagot tartalmaz, a dinotefuránt és a pyriproxyfent. Mindkét termék egy hónapos védelmet nyújt a legtöbb külső élősködő ellen.

VECTRA® 3D: széles spektrumú védelem kutyák vektorai ellen

A VECTRA® 3D három hatóanyag egyedülálló kombinációja, amelyet úgy formuláztak, hogy a termék gyorsan megoszlik a kutya testfelületén. A VECTRA® 3D repellens és ölő hatása kontakt útján alakul ki. Hatásspektruma széles, magában foglalja a kutya legfontosabb külső élősködőit, pl. a bolhát, kullancsot, igazi szúnyogot, lepkeszúnyogot, szuronyos istállólegyet. Hatása kiterjed a bolha fejlődési alakjaira (pete, lárva, báb) is. A megfelelő parazitakontrollt illetően az állatorvosnak kell javaslatot tennie, hogy melyik készítményt, milyen adagban, mikor és milyen gyakorisággal kell adni ahhoz, hogy a kívánt hatást kifejthesse. A VECTRA® család minden tagja színkódolt, az egyes testtömeg csoportok könnyen megjegyezhetőek és felismerhetőek. A védjegy oltalom alatt álló, speciális adagoló pipetta lehetővé teszi, hogy az oldat az állat bőrére jusson, még hosszú szőrű vagy tömött szőrzetű állatok esetében is. 

További információért keresse fel honlapjainkat:
www.szivferegterkep.hu
www.enkedvencem.hu

Az ektoparaziták mellett a társállataink belső élősködői ellen is kínál megoldást a Ceva (CESTAL® PLUS és CESTAL® CAT, CESTEM®, PRAZIFEN®, VERMICAT®, CESTEM®).

A forgalmazott termékek köre országonként változó, ezért kérem, látogassa meg a „Magyarországon forgalmazott termékek” menüpontot, amelyet ide kattintva érhet el!

Vissza a tetejére