A Ceva-Phylaxia története

A Ceva-Phylaxia története szorosan összefonódik az állatgyógyászati kutatás történetével.

A Ceva-Phylaxia története

Vállalatunk elődjét két állati járványtannal foglalkozó állatorvos, Hutÿra Ferenc és Köves János alapította 1912-ben azzal a céllal, hogy kifejlesszék a több százezer sertést megfertőző sertéspestis ellenszerét.

Ezzel lefektették a kimagasló kutatási tevékenység hagyományának alapjait, amely megoldást kínált a haszonállat tenyésztők számára a fontosabb betegségek ellen folytatott küzdelmükhöz.

1948-ban a céget államosítják és a magyarországi állati oltóanyag gyártás központja lesz. A nagyüzemi mezőgazdaság igényeinek kiszolgálására diverzifikálja termelését, és a vakcinák mellett gyógyszeres takarmányokat, vitaminokat és antibiotikumokat is gyárt.

1991-ben a Sanofi, a Chinoin és a Phylaxia vegyesvállalatot hoz létre a vakcinagyártásra, amely folyamatosan növekszik.

1999-ben a Ceva Sante Animale kivásárolja a Sanofit, és létrejön a Ceva-Phylaxia. A termelés tovább növekszik, és jelentős sikereket arat a nemzetközi piacokon.

2007-ben a Ceva menedzsmentje többségi tuladonossá válik.

2010-re a Ceva a világ egyik leggyorsabban növekvő állatorvosi csoportja, mára a legjelentősebb állati vakcinagyártó cég; jelentős szerepe van a baromfivakcinák piacán és folyamatosan fejlődik a sertés- és kérődző piacon. Nemcsak oltóanyagokat, hanem gyógyszereket és berendezéseket is szállítunk baromfi, sertés, kérődzők és társállatok számára.

A Ceva igazi globális vállalat: 46 országban vagyunk jelen, termékeinket 110 országban értékesítjük, több mint 6700 embert foglalkoztatunk; ebből ezer főt Magyarországon, a Phylaxiában.

A Phylaxia laboratóriumi méretekből szakértelmünknek és innovatív gondolkodásunknak köszönhetően az egyik legnagyobb vakcinagyártó telephellyé nőtte ki magát, sikeres és elismert szereplői vagyunk az állatorvosi ágazatnak itthon és külföldön egyaránt.

Vissza a tetejére