A Ceva-Phylaxia története

A Ceva-Phylaxia története szorosan összefonódik az állatgyógyászati kutatás történetével.

A vállalat története egészen 1912-ig nyúlik vissza, amikor Köves János megalapította a Phylaxia Oltóanyagtermelő Nyrt-t. Célja olyan oltóanyagok kifejlesztése és előállítása volt, amelyek biztosítják a régió nagy létszámú sertésállományának védelmét a súlyos sertéspestis járvány ellen. Ezzel lefektették a kimagasló kutatási tevékenység hagyományának alapjait, amely megoldást kínált a haszonállat tenyésztők számára a fontosabb betegségek ellen folytatott küzdelmükhöz. Olyan híres magyar tudósok kerültek szoros kapcsolatba a vállalat fejlődésével, mint Marek József, Aujeszky Aladár, Derzsy Domokos és Bartha Adorján. Nevüket az állatorvosok világszerte ismerik.

A vállalat tevékenysége azóta is szoros és közvetlen kapcsolatban áll a biológiai kutatással és fejlesztéssel.

1991-ben, a szocialista rendszer bukásával egy időben, a Phylaxia is reagált a változásokra: két partnerrel alapította meg cégünket, ezzel belépve a nemzetközi piacra. 1999 óta Ceva-Phylaxia egyedüli részvényese a Ceva Santé Animale. A Ceva-Phylaxia Campus jelenléte a magyar piacon folyamatosan növekszik, a cég a fokozódó nemzetközi versenyben olyan jelentős húsipari piacokon is sikert arat, mint például Brazília, Thaiföld, Kína, Mexikó és Dél-Afrika. A cég forgalmának 90 %-a exportból származik.

A multinacionális vállalat a házasságba hozományként saját vakcináit (Coglapest, Coglavax, Cevac IBD L stb.) és USA-beli kutatási központjait hozta. A vállalat amerikai üzletágánál olyan híres kutatók dolgoztak, mint Rollie Winterfield, Steve Hitchner és Al Cosgrove (aki elsőként azonosította a Gumboro betegséget)

A Campus kutatói nemzetközileg elismert szakértők. Fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan nyitottak legyünk az új és innovatív megoldásokra, ezzel elősegítve, hogy a vállalat megőrizze piacvezető pozícióját Magyarországon. Cégünk fő erőssége a társaság szakértőinek és specialistáinak az elmúlt évtizedekben felhalmozott szaktudása, különös tekintettel azon eredményekre, melyek bizonyos betegségek célzott kutatásaira irányultak. A vállalat az utóbbi időben jelentős erőforrásokat biztosított olyan fontos kutatásokra, melyek végül lehetővé tették és támogatták piacvezető vakcinák kifejlesztését. A regisztráció egy másik kulcsfontosságú területe tevékenységünknek. E fontos tevékenység eredményeképpen jelenleg több mint 2300 törzskönyvi engedéllyel rendelkezünk.

Vissza a tetejére