Baromfi

A baromfi vakcinák kutatása, fejlesztése, piacra juttatása és a vakcinázási technológia kidolgozása vállalatunk egyik legfontosabb szakterülete.

A baromfi eredetű állati fehérje a világ minden részén kulturális különbségektől függetlenül, igen fontos táplálékforrás. Létfontosságú, hogy a Föld gyorsan növekvő népessége számára megóvjuk a magas táplálkozási értékű baromfihús és tojás globális forrásait. A Ceva ezért kötelezte el magát a baromfivakcinázási technológia mellett. A Ceva baromfi vakcinái, oltókészülékei és szolgáltatásai segíthetnek megóvni mind az állatok, mind az emberek egészségét, hozzájárulnak az élelmiszerbiztonsághoz és az élelmiszerellátás biztonságához.

Az immun-komplex és a VEKTOR vakcina technológia terén a VILÁG PIACVEZETŐ vállalata

CEVAC®TRANSMUNE IBD:  Immun-komplex vakcina és vakcinázási technológia fertőző bursitis (IBD) ellen.
 A fertőző bursitis vírus (IBD) már hosszú ideje kihívást jelent a tenyésztők számára. Olyan vakcinára volt szükségük, amely viszonylag magas anyai ellenanyag szint mellett is hatásos.
 A Ceva az igényre reagálva kifejlesztette az egyedülálló CEVAC ®TRANSMUNE IBD vakcinát, felhasználva egy olyan tökéletesített immun-komplex technológiát, amely az oltás időpontjával kapcsolatos probléma és a baromfinevelőben egységesen nem végrehajtható vakcinázás problémáját megoldva elhárította az IBD elleni vakcinázás nehézségeit. Lehetővé tette továbbá, hogy egy egyszeri, in ovo (a tojásba) vagy naposkorban szubkután beadott injekció alkalmazásával életre szóló védelmet lehessen biztosítani az IBD minden formájával szemben.

Jelenleg a Ceva kínálja a világon a legszélesebb körű vektor vakcinás védelmet a betegségekkel szemben, többek között a VECTORMUNE ® FP baromfi vakcinát, amely vektorként baromfi himlő vírust használ, valamint a VECTORMUNE ® HVT-t, amely vektorként pulyka herpesz vírust használ.

VECTORMUNE ® vakcinák szárnyasok milliárdjainál bizonyultak rendkívül hatásosnak szerte a világon, és nyújtottak védelmet a madárbetegségek legváltozatosabb kombinációi ellen. A betegségekkel szembeni színvonalasabb védelem az alábbiaknak köszönhető:

 • Nincsen tenyésztési veszteség: Gyakorlatilag nem fenyeget az a veszély, hogy a hordozó állat megbetegedjen a szertől.
 • Kevesebb vakcinázás: A VECTORMUNE ® vakcinák hosszantartó reakciót váltanak ki, ezért általában nem szükséges az állatokat termelésben újraoltani, ami csökkenti a munkaerő költségeket.
 • Nincs vírusátadás: A VECTORMUNE ® vakcináknál alkalmazott újszerű technológia kizárja annak a kockázatát, hogy a környezetbe fertőzőképes élővírusok jussanak ki, amelyek a baromfiházban ellenőrizhetetlen fertőzéshez vezethetnek.
 • Tökéletesebb biztonság: A VECTORMUNE ® vakcinák láncreakcióktól és vírusátadástól mentes védelmet biztosítanak, és a tenyésztési időszak alatt az állománnyal „találkozó” szerek számának csökkentésével hozzájárulnak a baromfik egészségéhez és a tenyésztői munka egyszerűsítéséhez.

A Ceva valódi megoldást kínál ügyfeleinek, ezért lett a vakcinázási megoldások terén piacvezető:

 • A világ legnagyobb vektor vakcina gyártója, a kombinációk legszélesebb skálájával: VECTORMUNE ® HVT-NDV, VECTORMUNE ® FP-LT, VECTORMUNE ® FP –MG, és még sok egyéb készítmény.
 • A világ első számú vállalata az immun-komplex technológia terén: CEVAC ®TRANSMUNE IBD
 • A piacvezető gumboro vakcina gyártó: CEVAC ® TRANSMUNE IBD, VECTORMUNE ® HVT-IBD, CEVAC ® IBD L, és CEVAC ® GUMBO L.
 • Az USA piacvezető szalmonella vakcina gyártója: LAYERMUNE ® SE és LAYERMUNE ® 3
 • Az első széles spektrumú inaktivált vakcinák: CORYMUNE ® 4K CORYMUNE ® 7K, amelyek egyetlen vakcinában nyújtanak kombinált védelmet a szalmonella, coryza és más jelentős vírusos megbetegedésekkel szemben.
 • A csirkék vírusos vérszegénységét okozó CAV vírus elleni vakcinák piacán az Egyesült Államokban piacvezető: CIRCOMUNE ®
 • A madárinfluenza és a baromfipestis elleni vakcinák egyik legnagyobb globális szállítója: CEVAC ® FLUKEM
 • Több, mint 1000 engedélyezett biológiai anyag baromfi számára.

A termékcsaládokat minden egyes országban a helyi igényekhez és szabályozói követelményekhez igazítjuk. Kérjük, hogy további információkért keresse fel a Ceva ország specifikus honlapját. Figyelmeztetés: az egyes termékeknél megadott információ a nemzeti törzskönyvtől függ. A szakmai információkhoz kizárólag az arra jogosult személyek férhetnek hozzá.

Vissza a tetejére