A világ élelmezése: hús, tej és tojás mindenkinek

2050-re a globális húsfogyasztás megkétszereződik. a megnövekedett igény java része a fejlődő országokban fog jelentkezni csirke iránt. Ma már minden négy felnevelt brojlercsirkéből egyet a Ceva új generációs vakcináival védenek meg.

A CEVA VILÁGÉLELMEZÉSÉBEN VALÓ RÉSZVÉTELE MÁR SOKKAL TÖBBET JELENT ANNÁL, MINTHOGY A VAKCINAGYÁRTÁS EGYIK GLOBÁLIS PIACVEZETŐJE…

Ma már a fejlődő országokban közel egy milliárd ember szenved krónikus alultápláltság miatt, akiknek keményítő-alapú elégtelen étrendek biztosítják a túlélésüket. A feltörekvő országokban további két milliárd ember vágyik arra, hogy változatosabb és táplálóbb ételeket fogyasszon – és ami a kivánságlistájuk élén van, hogy – több hússal, tejjel és tojással.

Amellett, hogy a hús, tej és tojás a minőségi fehérje bő forrásainak tekinthetők, alapvető mikrotápanyagokat is biztosítanak, amelyek közül számos igen ritka vagy nincs jelen a növényalapú táplálékokban.  Az ilyen tápanyagokból egy bizonyos mennyiség elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyermekek egészségesek legyenek, normálisan fejlődjenek, növekedjenek és a társadalom egészséges, produktív tagjaiként kiteljesíthessék képességeiket.

2050-re a globális húsfogyasztás megkétszereződik. Ennek a megnövekedett igénynek a javarésze a fejlődő országokban fog jelentkezni.

Mostantól 2022-ig a csirkehús várhatóan a többlet húsfogyasztás csaknem felét fogja kitenni. A baromfibetegségek megelőzése és az elhullási arányszámok csökkentése a termelékenység fellendítésének fontos módjai.

A vakcinázás hatékonyabbnak bizonyult a baromfikeltetőben, mint a nevelőketrecben azáltal, hogy a megújuló erőforrásokat hatékonyabban lehetett felhasználni – ezért a Ceva erre a módszerre alapozta egyik legfontosabb fejlesztési stratégiáját.

Ma már mintegy 12 milliárd szárnyast – a világon felnevelt minden négy brojlercsirkéből egyet - a Ceva új generációs vakcináival védenek meg. Azonban a Ceva világélelmezésben való részvétele sokkal többet jelent annál, minthogy a vakcinagyártás egyik globális piacvezetője. Például:

A Ceva innovatív szaporodás-szabályozó terméke, az Altresyn® nagy segítséget jelentett a dán sertéstenyésztőknek (akik már a világ legjobbjai), hogy még hatékonyabbá váljanak.

A Ceva által kidolgozott C.H.I.C.K. program a vakcinázásban minden szempontból segíti a baromfikeltető-szakembereket.

A Cevának a vakcinázó berendezéseket gyártó Desvac cégtől történt beszerzései, valamint az Ecat céggel kötött stratégiai partnerségi megállapodása, ami a keltetőben lévő tojások és csirkék automatizált kezelését helyezi előtérbe, lehetővé teszi, hogy a Ceva szélesebb körű vakcinaszolgáltatásokat, -programokat és keltetőberendezéseket kínálhasson a baromfitenyésztőknek.

A Ceva által a szenegáli Dakarban 2013-ban megrendezett Sympavi szimpóziumhoz nyújtott támogatás elősegítette annak az elképzelésnek a népszerűsítését, hogy Afrikában a baromfitenyésztés jövője a baromfikeltetők vakcinázásától függ.

A Ceva egyik programja segítette bemutatni, majd piacra vinni a Perfect Pair készítményt, ami két különböző új generációs vakcinatípus kombinációja és három jelentős baromfibetegség előzhető meg egyetlen befecskendezéssel.

A CevaFondation du Patrimoine által alapított "Állattartási agrobiodiverzitásért" díj támogatója. 2012 óta ezzel a díjjal olyan egyéneket vagy csoportokat ismernek el vagy díjaznak, akik elkötelezettséget mutatnak a veszélyeztetett haszonállatfajták megóvása iránt azok gazdasági és társadalmi értékeinek népszerűsítésével.

Vissza a tetejére