Mozgásszervi panaszok

A társállatok mozgásszervi panaszait két fő csoportba sorolhatjuk: a gyulladásos (arthritis) vagy elfajulásos (arthrosis) hátterű, elsősorban a kutyákat érintő elváltozások, valamint a lovak sántasága.

Kutyák és macskák

A Ceva Santé Animale által biztosított, elismert hatóanyagokat tartalmazó, specifikus készítményekből álló termékcsoport heveny és idült fájdalom és gyulladás kezelésére szolgál.

  • VETERGESIC® (buprenorphin)

A VETERGESIC® egy injekciós oldat kutyák és macskák számára. Erőteljes és hosszan fennmaradó fájdalomcsillapító hatással bír, a központi idegrendszer morfin receptorain fejti ki hatását. Kiváló hatékonysága miatt az állatorvosok gyakran használják műtétek altatási és fájdalomcsillapítási protokolljaiban.

  • CARPRODYL®,  DOLAGIS®  (karprofen)

A karprofen egy nem bódító hatású,nem-szteroid gyulladáscsökkentő hatóanyag, kifejezett fájdalomcsillapító, lázcsillapító hatással. A karprofen gátolja a heveny és idült gyulladásos folyamatokat, és mint ilyen, az ízületgyulladások kiegészítő kezelésének része.

  • MELOXIDYL®(meloxikám)

A meloxikám a gyulladás és fájdalom kezelésére szolgál. A meloxikám alkalmazható a gyulladás, különös tekintettel az ízületi gyulladás rövid távú kezelésében, továbbá az idült ízületi elváltozások (arthrosis, polyarthritis, spondylosis, ankylosis) hosszú távú terápiájában. Szájon át adható oldatként a MELOXIDYL®kifejezetten praktikus megoldás kutyák és macskák idült mozgásszervi problémái, pl. az arthrosis, osteoarthritis kezelésére. Injekciós kiszerelését az állatorvosok használják a posztoperatív fájdalom csökkentésére mind kutyákban, mind macskákban.

  • FLEXIVET® Start (kondoritin-szulfát és glükózamin) - FLEXIVET® Go (glükózamin)

A FLEXIVET® Start két porcvédőt tartalmaz: kondroitint és glükózamint. A tengeri eredetű kondroitin biztosítja az aktív izomerek többségét és egyúttal a kockázatmentes használatot. Egy hónapos FLEXIVET Start kezelés gátolja az ízületi porc további leépülését és elősegíti az ízületi porc makromolekuláris szintézisét az állatban.

A FLEXIVET® Start-tal történő egy hónapos bevezető kezelést javasolt legalább két hónapos fenntartó FLEXIVET® Go kezeléssel folytatni.

A forgalmazott termékek köre országonként változó, ezért kérem, látogassa meg a „Magyarországon forgalmazott termékek” menüpontot, amelyet ide kattintva érhet el!

Vissza a tetejére