Kardiológia

A kutya kardiológia területe stratégiai fontosságú a Ceva számára, ezért nagy összegeket fordít a kutatás-fejlesztésre.

Többek között ez a befektetés tette lehetővé, hogy a Ceva Csoport számára, hogy olyan hatóanyagot fejlesszen ki az állatgyógyászat számára, amelyet korábban kizárólag a humán orvoslásban alkalmaztak, a spironolakont.

Ezt követően a Ceva volt az első állatgyógyszer cég, amely két hatóanyag, a spironolakton és a benazepril kombinációját kínálta, amely javítja a kutyák életminőségét és a terápiás együttműködést.
A 2013. év végén, a Sogeval nevű francia gyógyszercég akvizíciójával a Ceva Csoport új szintre jutott. Egyrészt megnövekedett a kutya pangásos szívelégtelenségének kezelésére alkalmas termékek köre, másrészt új típusú szakértelemre és gyakorlatra (lóhere alakú, törhető tabletták, DÉLICAMENT® technológia) is szert tett a Csoport.

KUTYÁK

Manapság egyre több szívbeteg kutyát diagnosztizálnak, amelyek a kutyapopulációnak hozzávetőleg 15%-át teszik ki. A gazdák részéről nagy az igény, hogy állatorvosuk olyan készítményt javasoljon, amely egyszerre javítja a kutya életminőségét és képes meghosszabbítani az életét. Csak úgy, mint a humán gyógyászatban, a pangásos szívelégtelenség a kutyák esetében is többféle gyógyszer együttes adagolását igényli rendszerint. A Ceva kínálatában sok készítmény megtalálható, amelyet az állatorvosok a napi gyakorlatban használhatnak. Egyesek a szív kóros átépülését hivatottak megakadályozni, míg mások a a szervezetben felhalmozódó folyadék veséken keresztüli kiürülését segítik elő.

Innovatív cég lévén a Ceva nemcsak gyógyszereket biztosít a praktizáló állatorvosok számára, hanem a munkájukat megkönnyítő eszközöket, valamint továbbképzéseket is kínál. A gazdák számára készített okostelefon applikáció segítségével, a nyugalmi légzésszám alapján objektíven megítélhető, hogy esedékes-e az állatorvos felkeresése.

MACSKÁK

A Ceva kifejlesztett egy egyedülálló készítményt a macskák magasvérnyomás-betegségének kezelésére, amelynek köszönhetően az állatorvosok hatékony és egyúttal biztonságos gyógyszert javasolhatnak a gazdáknak.

A hipertenziót „néma gyilkos”-ként is emlegetik, mivel hosszú időn át észrevétlen maradhat a macskákban, ugyanakkor súlyos elváltozásokat okoz. A 7 év fölötti macskák közül 6-ból 1 egyed szenved ebben a betegségben. A betegség az ún. célszerveket érinti leginkább. Ezek a szem, a vese, a központi idegrendszer és a szív.
A korai diagnózis kulcsfontosságú ennél a betegségnél. A 7 év fölötti macskáknál javasolt a legalább évente egyszer elvégzett vérnyomásmérés. Ugyanez ajánlott a vesebeteg vagy pajzsmirigy problémás egyedeknek is. A vérnyomásmérés a macskák esetében is gyors és egyszerű eljárás, amely fájdalommentesen elvégezhető.
A hipertenzió kezelésével megelőzhető vagy csökkenthető a célszervek károsodása. Pl. megfelelő kezeléssel kivédhető a vakság is! Emellett javítja a macska életminőségét és lehetővé teszi a hosszabb, egészségesebb életet.
A Ceva figyelemfelkeltő kampányokkal, oktatóvideókkal és kiadványokkal igyekszik tájékoztatni az állatorvosokat és a gazdákat.

A forgalmazott termékek köre országonként változó, ezért kérem, látogassa meg a „Magyarországon forgalmazott termékek” menüpontot, amelyet ide kattintva érhet el!

Vissza a tetejére