Oltóanyagok

A Ceva elkötelezett a sertés oltóanyagok iránt, melyet az is mutat, hogy világszerte a különböző kontinenseken található Kutatási és Fejlesztési telephelyein jelentős forrásokat fektet az innovációba és a termelésbe.

Mindenesetre, számos cég (COGLA Phylaxia Vet. Bio. Co) és kutató a Ceva Csoport történelmében nevet szereztek maguknak az állategészségügyi kutatásaikkal, különösen a biológia területén.

Például olyan elismert tudósok, mint Aladar AUJESZKY vagy Adorjan BARTHA a Ceva magyar vállalata, a Phylaxia Vet Bio Co (ma Ceva Phylaxia Campus) munkatársai voltak.

Ez a fajta tudományos kiválóság mindig is szerves része volt a Csoport kultúrájának, amely a napjaink sertéstenyésztését érintő főbb fertőző betegségekre folyamatosan fejleszti ki a megfelelő megoldásokat:

  • Sertés mellhártya- és tüdőgyulladás (Actinobacillus pleuropneumoniae): COGLAPIX® az egyetlen bakteriális toxoidokat tartalmazó vakcina, amely a legjobb védelmet kínálja az A.p. valamennyi szerotípusával szemben, és minimális oltás utáni reakcióval jár együtt. Ezektől az oltóanyagoktól származik a jelmondat "Nyereség fájdalom nélkül!"
  • Enzootikus tüdőgyulladás (Mycoplasma hyopneumoniae): Hyogen® Imuvant™-tal, Ceva tulajdonában lévő adjuváns szer, amely a sertés immunrendszerének stimulálását biztosítja. Egyetlen egy oltás után a Hyogen® korai és élethosszig tartó védelmet biztosít a piacra kerülő sertések számára. A Hyogen® kiváló teljesítményét számos összehasonlító vizsgálat bizonyította, mely alátámasztja annak jelmondatát: “Kiváló enzootikus tüdőgyulladás elleni védelem”.
  • Klasszikus sertés pestis: A COGLAPEST® egy gyengített, élő kórokozót tartalmazó oltóanyag, amelynek hatékonyságát egy színes indikátoron követhetjük nyomon.
  • Clostridiosis (Clostridium perfringens A és C típus): A COGLAMUNE® az egyetlen olyan oltóanyag, amely a C.p. α és ß toxoidjait is tartalmazza, és újszülött malacoknál hasmenés megelőzésére, valamint elhalásos bélgyulladás és enterotoxaemiák megelőzésére szolgál.
  • Aujeszky-féle betegség: az AUPHYL Plus® (gyengített élő) oltóanyag ellenanyag- és sejt-közvetített immunitást biztosít. Ez egy DVA oltóanyag, melyben az „eltávolított” törzs lehetővé teszi a beoltott, nem fertőzött és a ténylegesen fertőződött állatok szerológiai megkülönböztetését.
  • A CEVA VALORA® egy szintetikus peptideket tartalmazó oltóanyag, amelyet a sertések tesztoszteron szintjének csökkentésére, valamint a kanszag megszüntetésére alkalmaznak az LHRH (luteinizáló hormon-releasing hormon) elleni aktív immunizálással, ezáltal javítva az állatjólétet, beleértve a jobb takarmány konverziós arányt.  
  • A Circovac® egy elölt, teljes vírust tartalmazó oltóanyag, melyet a 2-es típusú sertés cirkovírus (PCV2) ellen használnak. Ez az első PCV elleni oltóanyag, melynek használata mind malacok, mind kocák esetében engedélyezett, ezáltal lehetővé teszi a teljes állomány védelmét.
  • A Parvoruvax® a világon piacvezető oltóanyag parvovírus és orbánc ellen.
  • A Parvovax® egy elölt kórokozót tartalmazó, a sertés parvovírus elleni oltóanyag, amit a tenyésztésre szánt sertéseknél alkalmaznak, süldők, kocák és kanok esetében.
  • A Progressis® egy elölt kórokozót tartalmazó oltóanyag a sertések reproduktív és légzőszervi tünetegyüttese (PRRS) ellen, amely egy vírusos megbetegedés. Ez a piacvezető az elölt vírust tartalmazó PRRS oltóanyag szegmensben.

A termékcsaládokat minden egyes országban a helyi igényekhez és szabályozói követelményekhez igazítjuk. Kérjük, hogy további információkért keresse fel a Ceva Santé Animale országspecifikus honlapját. Figyelmeztetés: az egyes termékeknél megadott információ a nemzeti törzskönyvtől függ. A szakmai információkhoz kizárólag az arra jogosult személyek férhetnek hozzá.

Vissza a tetejére