Fertőzés elleni készítmények

A sertéstenyésztés speciális termékeket igényel, és a Ceva ezeket az igényeket többek között az alábbi termékekkel elégíti ki:

VETRIMOXIN® L.A. szuszpenziós injekció (hosszú hatású amoxicillin) amoxicillinre érzékeny organizmusok által okozott megbetegedések kezelésére, konkrétabban légzőszervi megbetegedések, újszülöttkori megbetegedések stb. kezelésére. TIAMVET®: Tiamulint tartalmazó orális por, amelyet a sertéstenyésztésben szívesen alkalmaznak emésztőrendszeri és légzőszervi fertőzések kezelésére.

  • TIAMVET® orális por és takarmányba keverhető premix formájában létezik. A tiamulin olyan antibiotikum (olyan anyag, amely meggátolja a baktériumok növekedését vagy elpusztítja őket), amelyet a humán orvoslásban nem használnak. Ez komoly előny, mivel ezzel az állatgyógyászati felhasználásra fenntartott molekulával szemben emberekben nem áll fenn a baktérium rezisztencia kockázata. A tiamulint brachyspira hyodysenteriae okozta sertés dizentéria, valamint mycoplasma hyopneumoniae okozta enzootikus jellegű tüdőgyulladás megelőzésére és kezelésére használják.
  • A COLIVET® orális oldat (colistin). A colistin egy antibiotikum, amely arról ismert, hogy a kiválasztott baktériumoknál nem okoz rezisztenciát. A colistin az egyik választandó molekula sertések emésztőszervi megbetegedései, nevezetesen az elválasztást követő colibacillosis kezelésére.

A Ceva kínálatában további két olyan molekula található, amelyek sertések kezelésére használhatók (florfenicol, oxytetracycline, spiramycin, penicillin....).

A termékcsaládokat minden egyes országban a helyi igényekhez és szabályozói követelményekhez igazítjuk. Kérjük, hogy további információkért keresse fel a Ceva Santé Animale ország specifikus honlapját. Figyelmeztetés: az egyes termékeknél megadott információ a nemzeti törzskönyvtől függ. A szakmai információkhoz kizárólag az arra jogosult személyek férhetnek hozzá.

Vissza a tetejére