Szaporodás menedzsment

A Ceva Santé Animale egyik szakterülete

A Ceva Santé Animale a kis kérődzők reprodukciójának elismert szakértője. A Ceva-t az innováció vezérelte, amikor termékeket fejlesztett ki a kiskérődzőkkel foglalkozó állatorvosok és tenyésztők számára. A Ceva a progeszteron tartalmú intravaginális eszközök szakértőjeként a juhok és kecskék szaporodás menedzsmentjéhez kifejlesztette a Syncropart® tampont. A Syncropart® protokollok tartalmazzák a Syncropart® PMSG-t is. A melatonin (Melovine®/Regulin®) reproduktív eszközként való alkalmazása a Ceva egyik legújabb hozzájárulása a szakterület sikeréhez.

A Ceva az évek során tudósokkal és állatgyógyászokkal együttműködve fejlesztette a juh és kecske reprodukció terén szerzett ismereteit. Az együttműködés eredményeképpen számos tudományos tanulmány jelent meg különböző folyóiratokban. A vállalat rendszeresen vett részt olyan ismeretterjesztő programokban, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy az ismereteket elterjedjenek a kis kérődzőkkel foglalkozó állatorvosok körében. A Ceva ismeretterjesztő tevékenysége keretében indította el a www.reprology.com honlapot. A honlap összegyűjti mindazokat az adatokat és publikációkat, amelyek a szarvasmarha, juh és kecske reprodukció szabályozásának témakörében a nagyközönség és a szakemberek számára hozzáférhetőek.

  • MELOVINE® / REGULIN® (melatonin implantátum). 

Az anyajuhok szaporodására szezonalitás jellemző, amely a nappalok hosszától függ. A nemi aktivitás fajtól függően a napok rövidülésével jelenik meg (ősszel). A MELOVINE® egy implantátum, amely 70-90 napon keresztül egyre nagyobb mennyiségben és megfelelő plazmakoncentrációban melatonint (az agy által éjszaka kiválasztott természetes anyag) bocsát ki, hogy a napok rövidülését szimulálja. Az implantátumot a fül tövénél helyezik el, és nem szükséges eltávolítani, mivel biológiailag lebomló anyagból készül). Az eszköz az anyajuhoknál a behelyezést követő 50-70 nappal beindítja az ivarzást és az ovulációt. A kosoknál az implantátum alkalmazása fokozza a nemi aktivitást az ivarzási időszakon kívül, növelve a spermák minőségét és mennyiségét.

  • SYNCRO-PART® tampon és SYNCRO-PART® PMSG 

A SYNCRO-PART® tampon fajtól és a nőstények életkorától függően 30 - 45mg fluorogesztont tartalmaz (jerke bárány, anyajuh, kecske). A tampon behelyezését követően a leadott fluorogeszton a természetes progeszteron hatását utánozza, és gátolja a nemi ciklust. A tampon eltávolítását követően a szérum fluorogeszton szint csökkenése beindítja a tüzelést. A SYNCRO-PART® tampon a SYNCRO-PART® PMSG-vel együtt alkalmazva átfogó módszert kínál az ivarzás kiváltására és szinkronizálására az ivarzási időszakban és azon kívül. Ez lehetőséget teremt arra, hogy a kis kérődzők fedezési idejét előbbre hozzuk, és a bárányok érkezését egy bizonyos időpontra összpontosítsuk.

A termékcsaládokat minden egyes országban a helyi igényekhez és szabályozói követelményekhez igazítjuk. Kérjük, hogy további információkért keresse fel a Ceva Santé Animale országspecifikus honlapját. Figyelmeztetés: az egyes termékeknél megadott információ a nemzeti törzskönyvtől függ. A szakmai információkhoz kizárólag az arra jogosult személyek férhetnek hozzá.

Vissza a tetejére