Vállalati bemutatás

A folyamatos innovációra törekvő és kétszámjegyű növekedést elérő Ceva egyike a 10 leggyorsabban gyarapodó állategészségügyi vállalatoknak. Ugyanakkor jövőképünk jóval túlmutat az állatok egészségének és közérzetének a javításán.

Becslések szerint az összes emberi fertőző betegség elképesztő részaránya, 75%-a ered az állatoktól és madaraktól. Ezek az állatbetegségek folyamatos innovációra ösztönöznek bennünket, hogy sikeresen vívjuk meg a küzdelmet többek között olyan kórokkal, mint a madárinfluenza, a brucellózis vagy a Q-láz. Jövőképünk egyik hajtóereje így hangzik: "Együtt az állategészségügyön túl is".

Hogy ezt a jövőképet életre keltsük, jóléti és szociális programokon dolgozunk a legkülönfélébb partnereinkkel világszerte, ahol termékeink és know-how-ink változást hozhatnak. Kezdve Ugandától, ahol egy maroknyi állattenyésztő és állatorvos dolgozik azon, hogy visszaszorítsák az afrikai álomkórt, egészen az Egyesült Királyságig és az USA-ig, ahol a legnagyobb méretű szociális jótékonysági támogatást biztosítjuk az Adaptil® nyakörvekkel, hogy a menhelyen élő kutyák újra otthonra találjanak.

A szó szoros értelmében globálisak vagyunk, 44 országban vannak bázisaink és több mint 110-ben végzünk munkát. 13 kutató-fejlesztő központunk, 23 gyártórészlegünk és több mint 6000 alkalmazottunk van világszerte.

 A Ceva-Phylaxia  egy GMP minősítéssel rendelkező üzem. A Ceva Biomune USDA tanúsítással rendelkezik. Mindkét helyszínen folyik élő és inaktivált vírus- és bakteriális vakcina előállítás. Mexikóban és Brazíliában elsősorban a helyi és nemzeti piac számára gyártanak, és természetesen ezek a létesítmények is rendelkeznek GMP tanúsítvánnyal. A Ceva Cuernavaca madárinfluenza oltóanyagok gyártására szakosodott.

A kutatás-fejlesztési területen három nagy csapat dolgozik. Az egyik a Ceva-Phylaxia több mint 120 fős kutatás-fejlesztési csapata, a másik a Ceva Biomune csapata az Egyesült Államokban, a harmadik csoport pedig Japánban dolgozik, elsősorban vektor vakcinák kifejlesztésén. Ez a három csapat közös projekteken is együtt dolgozik; nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kapcsolatukat egyre szorosabbra fűzzük. Kutatás-fejlesztési egységeink széleskörű együttműködést folytatnak a világ legkülönbözőbb részein található egyetemekkel, intézetekkel és kutatóközpontokkal.

A budapesti központú Ceva-Phylaxia a Ceva állatgyógyászati csoport tagjaként változatlan stratégiai módszerrel folytatja a vakcinák kutatását és előállítását. Az elmúlt évtizedben a Ceva-Phylaxia a fokozódó nemzetközi versenyben is mind nagyobb teret nyert, és termékei 95%-át olyan jelentős hústermelő országokba exportálja, mint Brazília, Thaiföld, Kína, Mexikó és Dél-Afrika.

A vállalat elkötelezte magát amellett, hogy minden szinten újszerű, innovatív eredményeket érjen el. Kutatóink nemzetközi szinten is elismert úttörők. Törekszünk arra, hogy az új helyzetekre a lehető leggyorsabban reagáljunk. A vállalat eladásait 2000 óta napjainkig 1500 %-kal növelte!

Legjelentősebb eredményeink között tartjuk számon a 2002-ben elindított intenzív beruházási és fejlesztési projekt sorozatunk eredményeképpen létesült két oltóanyag gyártó üzemünket: egyikük a 2004-ben átadott vírusvakcina üzem, a másik pedig az aerob és anaerob bakteriális vakcinákat előállító üzem, amely 2010-ben nyílt meg.

2017-ben adtuk át az új B5-ös üzemünket. Az új üzem több termékcsoport gyártását teszi lehetővé, egy új technológia kialakítása mellett egyes meglévő termékek antigéngyártás kapacitása megduplázódott, továbbá két új különálló inaktivált antigén előállítását szolgáló laboratórium is kialakításra került. Az új gyártóegység egy részlegében a baromfikeltetőkben használatos modern technológiájú vakcinákat is előállítanak majd, amelyek az egykor a Phylaxia üzemében kutató munkát végző Marek József Kossuth-díjas állatorvosról elnevezett vírustörzseket tartalmazzák. Az előállításra váró több milliárd adag vakcina által Marek innovációja további globális hatással bírhat, hiszen azokat a világ számtalan országának baromfitermelői alkalmazzák majd.

Mindegyik üzem a Helyes Gyártási Gyakorlat (GMP) előírásai szerint működik, és ennek megfelelően rendelkezik az európai minőségirányítási rendszer, a GMP tanúsítványával. Időközben több más gyártó, töltő és kutatás-fejlesztési egység is épült a területen, legutóbb a legújabb kutató és diagnosztikai laboratóriumunk.

Vállalatunk több mint 900 munkavállalója büszke a hagyományaira és a gyökereire; nálunk Köves János gondolata – amely egyúttal az egyik vezérelvünk is – még mindig időszerű:

„Az ember annyit ér, amennyit a munkája; egy intézmény, mint közösség jelentőségét a tagjai által elvégzett munka értéke adja."

Vissza a tetejére