Ceva továbbra is két számjegyű növekedést ért el

2016-hoz képest 20%-os növekedést értünk el az értékesítési árbevételben, a szervezeti növekedés és felvásárlások révén

Libourne 2017. július 24. - A Ceva csoport konszolidált értékesítési árbevétele 2017. június végén elérte az 546 millió eurót, ami előző évhez képest 20%-os növekedést, azonos feltételek és árfolyamok mellett 6,6%-os növekedést jelent.

Az értékesítés valamennyi zónában növekedett (a jelentős negatív árfolyamhatás ellenére) különösen Afrikában, Közel-Keleten, Kelet-Európában és Oroszországban.  A Török Zóna 14%-kal növekedett (azonos feltételek és árfolyam mellett), míg Latin-Amerika (+87%), Ázsia (+40%), Észak-Amerika Csende Óceán térség (+13%) és Európa (+10%) is erős teljesítményt értek el.

Valamennyi állatfajnál növekedést értünk el, különösen sertés (+45%) és a kérődző (+36%) területeken a felvásárlásoknak köszönhetően, a baromfi (+11%) és társállat (+16%) területek pedig szintén jelentős organikus növekedést értek el.

A csoport működési eredménye meghaladta a tervezettet, emellett továbbra is jelentős összegeket fektetett kutatás-fejlesztésbe és gyártóhelyekbe az egész világon.

Dr. Marc Prikazsky, a Ceva elnök-vezérigazgatója így értékelte az eredményeket: „Ez egy nagyon pozitív kezdete az évnek, mely folytatja a két számjegyű növekedés trendünket.  Köszönhetően az utóbbi időben történt felvásárlások révén csatlakozott új kollégák hozzájárulásának, és minden Cevás dolgozó kiemelkedő elkötelezettségének, megint sikerült az állatgyógyászati szektorban átlag feletti növekedést elérnünk.”

Vissza a tetejére