A Ceva megszerzi a Hertape-t és az Inova-t, ezáltal bekerül Brazília top 5 állategészségügyi cégei közé

A mozgás növeli a csoport globális oltóanyag lábnyomát egy jelentős belépéssel a kérődzők száj- és körömfájás piacára és egy első belépéssel a kedvtelésből tartott állatok oltóanyagainak piacára.

2016. november 24. Juatuba, Brazília A Ceva Santé Animale (Ceva) a mai napon bejelentette 2 vezető brazil állatorvosi biotechnológiai cég, a Hertape Saude Animale Ltda. és az Inova Biotecnologia Saude Animale Ltda. megvásárlását. A megállapodás várhatóan 2016. év végén zárul, feltéve ha megkapják a Brazil Trösztellenes Hatóságok jóváhagyását.

Az innovatív száj- és körömfájás elleni oltóanyag mellett, amit az Inova állít elő a magas biztonsági fokozatú (P3) komplexumában, a 3 vállalkozás erős egymást kiegészítő tevékenységeket oszt meg egymással, amely az új vállalatot a brazil piac top 5 cégébe emeli.

A Ceva és a Hertape jól bejáratott márkákkal rendelkezik a kérődző és a kedvtelésből tartott állatok szegmensekben, köztük a Hertape legújabb fejlesztése, amely egy a kutyák számára készült oltóanyag a Leishmaniasis megelőzésére, amely egy érdekes plusz eszköz a Ceva azon kötelezettségvállalásában, hogy megakadályozza a zoonózis betegségek bővülő globális fenyegetését.

Ricardo Renault, a Hertape vezérigazgatója és Hugo Zanocchi, az Inova  vezérigazgatója szerint:“A Ceva egy nagy lehetőség az Inova és a Hertape számára. A tárgyalások során felfedeztük, hogy a vállalataink nagyon hasonló értékeket képviselnek, főleg a vállalkozói szellem tekintetében. Nagyon várjuk a csatlakozást a Cevahoz és a területünk fejlesztésének folytatását szakértelmünk Brazíliában és nemzetközi szinten történő elterjesztésével.

Marc Prikazsky, a Ceva elnök-vezérigazgatója:“Az Inova és Hertape felvásárlása stratégiai lépés a Ceva számára. Az Inova magas színvonalú gyártási helyszíne és a vezetőségének szakértelme hozzá fogja segíteni a Cevat, hogy belépjen a száj- és körömfájás kulcsfontosságú globális piaci szegmensébe. Továbbá, ha egyesítjük a kérődzők és kedvtelésből tartott állatok terén a helyi pozícióink erejét, ez megadja nekünk azt  kritikus tömeget, ami lehetővé teszi a brazil top 5-be kerülést. Továbbra is befektetünk Juatubaba, ahol egy globális kampuszt szeretnénk létrehozni, amely a kérődző vakcinák fejlesztését és termelését végzi."

Vissza a tetejére