A Ceva az EBVAC-kal közös vállalkozást létrehozva erősíti meg pozícióját Kínában és a sertés szektorban

A kínai miniszterelnök, Li Keqiang és a francia miniszterelnök, Bernard Cazeneuve jelenlétében a Ceva Santé Animale (Ceva) és az EBVAC a mai napon aláírt egy közös vállalkozásról szóló megállapodást, mellyel egy új vállalatot hoztak létre, a Ceva EBVAC-ot.

A kínai miniszterelnök, Li Keqiang és a francia miniszterelnök, Bernard Cazeneuve jelenlétében a Ceva Santé Animale (Ceva) és az EBVAC a mai napon aláírt egy közös vállalkozásról szóló megállapodást, mellyel egy új vállalatot hoztak létre, a Ceva EBVAC-ot, amely a sertés szektorra összpontosít.

Az EBVAC-ot 2005-ben a Kínai Állategészségügyi és Járványügyi Központ (CAHEC) alapította a Qingdao Yebio leányvállalatán keresztül, a Mezőgazdasági Minisztérium Nemzeti Intézetének részeként. A cég székhelye Hangzhou városban található, Shanghai közelében, és oltóanyag kutatással, termeléssel és szolgáltatással foglalkozik. 2016-ban 140 millió renminbi (19 millió euró) értékesítést ért el, és átlagosan évi 20%-os növekedése volt az elmúlt 5 évben. A sertés oltóanyagok adják a növekedésének a fő hajtóerejét, ami az eladások több mint 55%-át teszi ki.

A cég egy elismert Nemzeti High-Tech Vállalat, és kiterjedt tudományos kapcsolatokkal rendelkezik a helyi kutatóintézetekkel és egyetemekkel, illetve van egy nemzetközi közös K+F vállalata az Egyesült Királyságbeli Cambridge Egyetemmel, CAMBIVAC néven.

A Ceva egy francia székhelyű multinacionális biogyógyszerészeti csoport, a 6. legnagyobb a világon, amely kiegyensúlyozott kínálattal rendelkezik az oltóanyagok és gyógyászati termékek terén a sertéstenyésztők számára.

A Ceváé lesz a részvények többsége az új partnerségben, és a saját termékeit hozzáadva az EBVAC oltóanyag portfóliójához, az a célja, hogy egy innovatív, piacvezető céget hozzon létre. A Ceva 15 éve van jelen Kínában, és 2011 óta számos partnerséget hozott létre (közös vállalkozás Ceva Huadu néven, tudományos együttműködési megállapodás a Dél-Kínai Mezőgazdasági Egyetemmel (SCAU), képzési program a termelők és állatorvosok részére a Pekingi Egyetemen), amelyek célja, az ismeretek megosztása, és hogy biztosítsa, hogy a cég nemzetközi szakértelmét a sertések területén a helyi állapotoknak és betegségeknek megfelelően lehessen alkalmazni Kínában.

Ennek az új cégnek, a Ceva EBVAC-nak előnye fog származni abból a kiterjedt tudományos hálózatból, amit a két partner hozott létre, akik mindketten jelentős összegeket fektetnének be egy új kutatás-fejlesztési programba.

Emellett az EBVAC nemrégiben jelentős beruházást hajtott végre, és épített egy világszínvonalú ipari létesítményt, amely lehetővé teszi, hogy ez az új lendület a K+F terén a legmagasabb minőségű oltóanyagokat eredményezze.

Végül, a két értékesítési erő egyesítése és azok képzése a Ceva innovatív sertés kezelési programjainak - Tüdő program és Respinomics bevezetésére lehetővé teszi, hogy a vállalat még több sertéstenyésztőt érjen el, és ösztönözze őket, a Kormány legutóbbi 5 éves tervében ajánlott  "új fajta professzionális gazdálkodási módszerek" bevezetésére.

Dr. Marc Prikazsky, a Ceva elnök-vezérigazgatója hozzátette: “Örömömre szolgál, hogy EBVAC és részvényesei elfogadták az ajánlatunkat, hogy létrehozzuk ezt az izgalmas, új partnerséget.  Kína egy olyan ország, amelyet egy globális állategészségügyi cég sem hagyhat figyelmen kívül.  Tekintettel arra, hogy a világ sertéseinek felét itt tenyésztik, és a kereslet a sertéshús termékek iránt még tovább fog emelkedni, ha nem vagy jelen ezen a piacon, akkor egyszerűen nem tekintheted magad globális sertés cégnek. "

Vissza a tetejére