Elindult a WVPA-Ceva közös digitális könyvtár

Elindítottak egy digitális könyvtárat a baromfi állatgyógyászat témakörében

2017. január 30. Libourne, Franciaország- A Baromfi Egészségügyi Világszövetség (WVPA) a Cevaval együttműködve büszkén jelenti be egy digitális könyvtár elindítását a baromfi állatgyógyászat témakörében, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a baromfi egészségügyi cikkek között keressenek kulcsszavak vagy a szerzők neve alapján. A cikkek neves folyóiratokban megjelent tudományos írások és releváns nemzetközi konferenciákon tartott előadásokból származnak. Jelenleg a könyvtár jóval több mint 1000 ilyen cikket tartalmaz.

A könyvtár célja az, hogy egy globális szakirodalmi forrásul szolgáljon a témában, amely elérhető a baromfi állatorvosok, állatorvos hallgatók és bárki számára, aki komolyan érdeklődik a baromfi egészségügy illetve baromfi betegségek iránt. A digitális könyvtárban található anyag ugyanolyan hasznos lesz azoknak az állatorvosoknak, akik Ázsia és Afrika folyamatosan változó baromfi iparában szolgálnak, mint azoknak, akik Amerika és Európa stabil baromfi iparában tevékenykednek.

“Erre a WVPA Digitális Könyvtárra azon kitűzött célunk részeként tekintünk, hogy ösztönözzük a műszaki ismeretek cseréjét a tagjaink között, és egy nagyon jó módja az információ áramlásnak a tudományos életből, a kutatás és az ipar területéről a baromfi állatorvosok felé világszerte, akik remélhetőleg úgy tekintenek erre a könyvtárra, mint egy a mindennapi munkájukhoz hasznos eszközre", mondta a WVPA elnöke, Nigel Horrox, aki hozzátette, – “A WVPA úgyis tekint erre, mint a kapcsolat megerősítésére a kutatás, a tudományos élet és az ipar területén dolgozó tagjaink és azok között, akik a terepen dolgoznak a frontvonalban".

Sylvain Comte, a Ceva Baromfi Franchise Igazgatója elmondta– “A Ceva, mint vezető baromfi állategészségügyi cég, biztosítani kívánja, hogy minden egyes állatorvos, állatorvos hallgató, kutató vagy baromfi tudós könnyű hozzáféréssel rendelkezzen a tudományos és műszaki adatok széles köréhez. A mi feladatunk, és az elkötelezettségünk, hogy megkönnyítsük a szakmai képzést a baromfiipar számára, amely lehetővé teszi számukra, hogy sikeresek legyenek az elkövetkező nehéz évtizedekben."

A WVPA Digitális Könyvtárat, amelynek a Ceva a hivatalos támogatója, és amit az Atlantában megrendezett IPPE expon jelentettek be hivatalosan, a www.wvpa.netelérési útvonalon lehet elérni.

Vissza a tetejére