Kutatás-fejlesztés

Valamennyi tevékenységünk lelke az innováció. A tehetséges tudósok iránti igény – ami most égetőbb, mint valaha – nem ismer országhatárokat.

Büszkék vagyunk, hogy egy olyan kutató-fejlesztő munkacsoportokból álló, valóban globális hálózatot építettünk, akik együttműködnek abban, hogy tovább szélesítsük a tudomány határait.

Gyógyszeripari központjaink vannak Libourne-ban, Laval-ban, Paulíniában és Cavriagoban, míg biológiai tudományegyetemeink vannak Kansas City-ben, Cuernavacában, Campinasban, Budapesten, Tokióban, Pekingben és Buenos Airesben.

A decentralizált felépítés minden munkacsoportnak biztosítja a saját elképzeléseinek kialakításához szükséges szabadságot. Szakértőink rendszeresen találkoznak, hogy ismereteiket megosszák – nemcsak egymás között, hanem az intézetekkel, egyetemekkel és magán kutatócsoportokkal is, akik jelentős mértékben járulnak hozzá kutatási-fejlesztési programjainkhoz.

A Ceva-Phylaxia komoly hagyományokkal rendelkezik a kutatás és a gyakorlat vezérelte termék újítások terén. A vállalat megalapításának egyik legfőbb oka a tudományos állatgyógyászati kutatás iránti igény volt, és ez, azóta is tevékenységének egyik központi eleme maradt.

A biológikum gyártás napjainkban az egyik leggyorsabban fejlődő, modern technológia a világon. A felfedezések, újítások és az ezt követő fellendülés egyre erőteljesebb szakosodási folyamatot eredményeztek. A Ceva-Phylaxia komoly részt vállalt ebben az innovációs folyamatban, és hosszú utat tett meg a hagyományostól az új generációs oltóanyagokig.

A vállalat napjainkban fő tevékenységét és eszközeit három hosszú távú kutatási területre összpontosítja:

  • új antigének azonosítása,
  • antigének vektorizálása,
  • antigének stabilizálása.

A vállalat egyik legjelentősebb versenyelőnyét az a nemzetközi hálózat és partnerkapcsolatok jelentik, amelyeket a Ceva-Phylaxia tudományos intézmények széles körével kiépített.
Intenzív együttműködés folyik olyan elismert kutatóközpontokkal, mint a Pasteur Intézet (Párizs, Franciaország), a Magyar Tudományos Akadémia Állatorvos-Tudományi Kutatóintézete (Budapest, Magyarország), az AFSSA (Ploufragan, Franciaország), az INRA (Tours, Franciaország), a Liége Egyetem (Belgium), a belfasti Állattudományok Divízió (Észak-Írország), a Központi Állatgyógyászati Intézet (Budapest, Magyarország), az Ames-i Szövetségi Laboratórium (lowa, USA) valamint számos további intézmény Afrikában, a Közel-Keleten, Ázsiában és Latin-Amerikában.

A Ceva-Phylaxia többek között azzal alapozta meg hírnevét, mint az állatgyógyászati oltóanyagok globális piacának egyik legjelentősebb szereplője, hogy kutatás-fejlesztési tevékenységet folytatott a haszonállat tenyésztők számára komoly problémát jelentő területeken.

A Ceva jövőre vonatkozó elképzelései között a fejlesztési csapatok számára egyértelműen a baromfi vakcinák fejlesztése áll a központi helyen. A vállalat az utóbbi időben számos olyan terméket és diagnosztikai technológiát fejlesztett ki, amelyek ezt a csoportot célozzák meg:

  • Cevac IBD L: élvonalbeli intermedier plusz vakcina a Gumboroi betegség erősen virulens és szubklinikai formája ellen.
  • Cevac Transmune IBD: a legkorszerűbb immunkomplex vakcina a Gumboroi betegség ellen, egyszeri keltetői vakcinázáshoz.
  • Cevac Vitapest L: a baromfipestis (Newcastle disease) ellen vállalaton belül kifejlesztett PHY-LMV 42 apatogén, enterotróp törzset tartalmazó vakcina.
  • Cevac Vitabron L: az első kombinált vakcina, amely párosítja a baromfipestis vírus vállalaton belül kifejlesztett PHY-LMV 42 apatogén, enterotróp törzset a fertőző bronchitis vírus széles körben alkalmazott H120 törzsével.

Új ELISA módszerek, amelyek a vakcinák gyártása során a minőség-ellenőrzést majd a késztermékek ellenőrzését szolgálják.

Az innováció a Ceva-Phylaxia megalapítása óta mindig is központi eleme volt a vállalatnál folyó munkának. A pusztító és változékony Gumboro betegség például többféle eszközt igényel a betegség különböző formáinak leküzdéséhez, a szubklinikaitól a nagyon virulensig. A Ceva-Phylaxia egyike a világ azon kevés oltóanyag gyártó vállalatának, amelyek vakcinák átfogó kínálatával rendelkeznek a Gumboro betegség ellen (Cevac Transmune IBD, Cevac IBD L, Cevac Gumbo L). A CevacTransmune IBD egy teljesen új kutatási és fejlesztési terület, az in ovo vakcinázás képviselője, ahol a Ceva-Phylaxia komoly szakértelemmel rendelkezik. Ez az eljárás nagyszámú madár gyors, biztonságos és megbízható egyéni vakcinázását teszi lehetővé. A jelenleg folyó kutatás célja az állatok egészsége és az egyszerű felhasználási mód egyesítése a technikai eredmények javítása és a gazdaságok jobb nyereségessége érdekében.

A Ceva-Phylaxiánál folyó fejlesztési folyamatot a végfelhasználókkal fenntartott intenzív kapcsolat jellemzi. A tudományos csapatok rendszeresen kilátogatnak a terepre, és rendkívül szoros kapcsolatban állnak az állatorvosokkal és a gazdálkodókkal. Ezáltal képesek gyorsan reagálni a piac igényeire.

A Ceva-Phylaxia a legkorszerűbb diagnosztikai technológiával rendelkezik, beleértve a szerológiát, a vírusok illetve baktériumok izolálását és a molekuláris biológiát. Ezek az eszközök valódi ügyfélkiszolgálást tesznek lehetővé a terepen dolgozó állatorvosok számára.

Vissza a tetejére