Forceris sajtóközlemény

Forceris sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Az Európai Szabadalmi Hivatal a Ceva javára döntött, ezzel elhárult az akadály a ForcerisTM európai bevezetése elől.

Libourne, 24 September 2020 – A Ceva megerősítette, hogy az újszülött malacok vashiányos anaemiája megelőzésére és a coccidiózis kezelésére szolgáló, szabadalmi védelemmel bíró kombinált injekciós készítménye, a ForcerisTM már elérhető Európa valamennyi sertéstartója számára. 

A Forceris™ első felhasználóinak kiváló tapasztalatai hatalmas igényt támasztottak a piacokon, és a Bayer által indított agresszív jogi lépések, melyek meggátolták a termék forgalmazását, erős frusztrációt okoztak sok termelőnek.

A Forceris™ 2019 májusi bevezetését követően a Bayer Animal Health keresetet nyújtott be a Ceva S.A ellen több európai bíroságon az EP2164496 számú szabadalmi védelem megsértése miatt. 2020 szeptember 17-én azonban az Európai Szabadalmi Hivatal Technikai Fellebbviteli Tanácsa tényleges technikai újítás hiánya miatt a Bayer szabadalmának visszavonásáról döntött. Ez a döntés végleges, további fellebezésre ellene nincs mód.

A döntést értékelve Valerie Mazeaud, a Ceva Jogi Osztályának vezetője kijelentette: “örülünk, hogy az ESZH döntésével érvénytelenítette a Bayer szabadalmát és a valóban forradalmian új Forceris™ elérhetővé válik egész Európában, segítve ezzel minden termelő munkáját.”

_________________________________________________________

A Ceva Santé Animale: 

A Ceva Santé Animale 1999-ben alapított francia multinacionális állategészségügyi vállalat. Dr. Marc Prikazsky elnök vezetésével a Ceva vakcinák és állatgyógyászati készítmények kutatásával, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik haszon- és társállatok részére. A Ceva világszerte 110 országban van jelen és mintegy 6000 főt foglalkoztat.

Website: http://www.ceva.com                         
Martin Mitchell - Communication Director

Last update: 25/09/2020

Vissza a tetejére